sobota 22. listopadu 2014

Adventní kalendář



Protože za chvíli začneme odpočítávat dny do Vánoc (a taky proto, že nemůžu najít kabel od foťáku, abych nahrála aktuální fotky), chtěla bych vám dnes ukázat adventní kalendář, který měl u nás doma premiéru loňský rok.
Háčkovat jsem začala průběžně už v létě, použila jsem přízi Kája v sedmi barvách a háček č. 4. Pracovala jsem podle anglického návodu zde, později jsem zjistila, že je obdobný v češtině u Fizule. Každá ponožtička je jiná, vzorem i kombinací barev, ale nějaké zákonitosti se tam vysledovat dají. Čísla jsou vystřižená z filcu a přišitá. To byla na celém kalendáři nejhorší práce, příště bych lepila tavnou pistolí nebo tak nějak, šít už ne.
Celé dílo je pak navěšené na větvích a dohromady ho drží provázky.
Ponožky mám schované, teď jen počkám, až kluci dotáhnou domů zase nějaké klacky a můžeme instalovat:-)


neděle 9. listopadu 2014

Vílí top



Hned, jak jsem ho uviděla mezi DROPS návody, věděla jsem, že ten musím mít. Nevypadal moc složitě a ani ve skutečnosti složitý není, jak se dostanete přes průramky, máte vyhráno. Návod je krásně vymyšlený, vtip je v tom, že proužky vroubkem jsou pletené dvojitou přízí, v nabrané části se pak rozplete zvlášť každé z obou vláken, čímž rázem dostaneme dvojnásobný počet oček.



Návod najdete tady. Přízi jsem použila Baby Alpaca Silk od Drops - odstín 4088 (5 klubek) a pletla jsem na kruhových jehlicích č. 3, 4 a 5.

Baby Alpaca Silk je příjemná, s jemným leskem a taky dost tenká, takže se připravte na to, že upletení topu bude chvíli trvat. Do konce roku ji můžete koupit se slevou 25%.

A takhle to vypadá, když se v něm jedete předvést k rodičům na nedělní oběd;-)


sobota 1. listopadu 2014

Začíná předvánoční charitativní dražba

Pod heslem sami sobě jsme dnes ráno na diskuzním fóru pro maminky i nemaminky Modrý koník spustili už třetí dražbu hand-made výrobků. Její výtěžek bude pro Evičku, dceru jedné z nás. Evičce je pět let a trpí DMO. Tímto způsobem bychom chtěli získat peníze na zaplacení rehabilitačního pobytu v lázních Klimkovice.
Tentokrát se zapojilo 80 tvůrců, do dražby věnovali výrobky háčkované, pletené, šité, šperky, keramiku... Když je prohlížím, žasnu, co všechno "amatéři" umí:-)
Podívejte se taky a když něco zkusíte vydražit, bude to ještě lepší:-)
Dražba je přístupná jen pro registrované uživatele, členy skupiny, ve které se dražba koná - zde. Pokud se nechcete registrovat, aspoň nám držte palce, určitě se za měsíc pochlubím, kolik se nám povedlo vybrat.