úterý 21. října 2014

Listování - Verena podzim/zima 2014

V říjnu vyšla nová Verena, jeden ze dvou časopisů, které si pravidelně kupuju. Bývají dvě čísla do roka - jaro/léto a podzim/zima. Na své si v něm přijdou hlavně pletařky, občas se tam najde i nějaký háčkovaný model.


V první kolekci Chapeau Rouge (prý červený klobouk, koukla jsem do slovníku) je všechno červené - čepice, bolerka, šály, svetříky a dokonce i jedny moc pěkné háčkované šaty s klikatým vzorem. Ty by se mi líbily, ale ráda bych teď dělala něco, co mi nebude trvat měsíc a déle, takových věcí mám rozdělaných dost.


Dál najdete barevné svetry pro teenagery a ostatní mladé duchem;-) Vtipný je dívčí svetr s dírami, na malé fotce bude ale asi špatně vidět. A ten chlapecký se zapínáním na průramku úplně živě vidím upletený z Everest, jen ho ještě nějak zmenšit na moje kluky.


Moje oblíbená rubrika, která představuje přední návrhářky pletených modelů, přízí... Moc ráda čtu, jak se často původně z koníčku stala naplňující práce, takové pletařské pohádky o Popelce:-) Kabátky pletené technikou Fair Isle jsem obdivovala ve starších číslech Vereny, teď už vím, kdo za nimi stojí.


Volné pohodlné svetry...


Aktuální téma - ponožky, podkolenky, nadkolenky, návleky... Mimochodem nosíte je? Já je nějak nedokážu začlenit do svého šatníku, uvítám tipy od odbornic;-)


Na závěr protiklad předchozí ležérní kolekce - elegantní dámské modely. Vzdychám nad copánkovým svetříkem.


V říjnu vychází i další speciál Burdy - Kreativní pletení, tentokrát s návody pro děti od narození do osmi let. Ten mi nesmí ujít!

2 komentáře:

  1. Moc hezký časopis a spíš háčkuju tak u tebe mrknu na hačkování háčkovala jsem podle tebe oválné dno Hezký blog Eva

    OdpovědětVymazat