pondělí 24. srpna 2015

Podzimní šaty


Ano, šaty jsou moje oblíbené oblečení. Nemusí se nic kombinovat a vršek i spodek je vyřešený. Když si je navíc můžu sama vyrobit, tím líp. Tohle jsou Slitted Dress od Pickles - návod najdete TADY. Zaujaly mě na první pohled výstřihem na zádech. Technicky jsou velmi jednoduché, ale na tenkých jehlicích s tenkou přízí práce hodně pomalu přibývá. Pletla jsem z Fabel, Drops (75% vlna, 25% polyamid) na jehlicích 3 mm a začala jsem někdy v únoru, to jsem vystopovala podle příspěvku o blokování dolního okraje sukně - TADY. Rozvrhla jsem si to dobře, na podzimní nošení jsou nachystané:-)
Zkušební vzorek mi vycházel dobře, pletla jsem velikost S. Proti originálu je moje dílo jako obvykle užší a kratší. Nevím, jak to dělám, ale většinou to takhle dopadne. Počítám s tím, že vrchní část pletená vroubkem se ještě vytáhne, aspoň v návodu na to upozorňovali. Pas se tak posune níž a sukně bude ke kolenům. Spotřeba byla krásných devět klubek (necelých 450 gramů), šaty jsou lehké a teplé.
Příspěvek jsem chtěla přidat s lepšími fotkami, ale foťák momentálně leží zapomenutý u babičky a já už to nemohla vydržet:-)

6 komentářů:

  1. jste šikovná, a nedivím se, že jste nevydržela, strašně vám to sluší.. :-)
    jarka

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou moc pěkné, mít je, už se taky těším na podzim:-) Lucie

    OdpovědětVymazat
  3. Velký obdiv! Užasná práce! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju všem, těší mě, že se líbí:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné šaty, líbí se mi že si vybíráte zajímavé střihy bez zbytečných ozdob, které se tím pádem neokoukají. Jste moc šikovná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petro, děkuju, přesně taková je většina věcí od Pickles, jednoduché a s nápadem:-)

      Vymazat