neděle 26. června 2016

Petal Dress


Rozhodla jsem se trochu zmenšit zásoby a využít hromadící se přebytky. V okolí je to teď samé miminko a to je dobrá příležitost, na takové projekty jsou 2-4 klubka akorát.

Pro neteř k prvním narozeninám jsem vybrala Elsie´s Petal Dress, můžete si zvolit variantu s rovnou nebo širokou sukní, moje šaty mají rovnou. Pravidelní čtenáři poznávají zbytky ze Sea Nymph Top. Šaty se pletou beze švu shora dolů, na zádech jsou na zapínání. Návod je poměrně dobře srozumitelný, akorát jsem v něm narazila na několik dosud pro mě neznámých prvků jako je "left cross stitch" a "right cross stitch", které se používají k tvarování špiček v dolní části sukně. Obojí je tam dobře popsané, problém je to taky tak uplést, ale dá se;-) Také uzavření splétáním jsem neznala, k hráškovému vzoru se hezky hodí, to nejspíš někdy v budoucnu použiju.

Co je potřeba:
  • návod ke koupi na Ravelry - Elsie´s Petal Dress
  • jehlice 4 mm a 3,5 mm
  • příze Muskat Drops (100% bavlna), odstín 10 broskvová - na velikost cca 1-1,5 roku a variantu s rovnou sukní jsem spotřebovala 200 gramů

Jen mimochodem, Muskat se mi na pletení zamlouvá čím dál víc. Je měkká, hladká, mírně lesklá, na dámských modelech vypadá luxusně. Kdybyste chtěli vyzkoušet, v červenci bude bavlna u Drops v akci.

9 komentářů:

  1. Šaty jsou jako vždy perfektní.
    Drops Muskat bych ráda vyzkoušela, ale musím zpracovat syslírnu - teď pletu zimní čepice a k tomu šály, šátky nebo nákrčníky pro Ježíška - potřebuji zpracovat nasyslené Merino od Vlnapu. Také jsem si pro letošek řekla, že nebudu kupovat vlny - už jsem porušila - Kašmírová klubíčka na svert pro mě - to je záležitos MUST HAVE už několik let. Letos jsem si svůj sen splnila. Ještě musím zpracovat, ale to snad stihnu.
    Krásný den Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terezo, to je správné, že už pleteš na zimu. Já jsem vždycky taková zpožděná. Dopředu nevím co a na jaře mám pak v hlavě spoustu zimních modelů, co bych ještě mohla... No a syslírna, no comment, kašmír schvaluju, to je investice:-)

      Vymazat
  2. Krásné, opravu moc - škoda, že anglicky neumím a podle překladače to nelze :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanko, já myslím, že podle anglických návodů se dá plést v podstatě i bez znalosti angličtiny. Těch pár slovíček hladce, obrace, splést apod. se člověk rychle naučí. Co nezná, to se dá najít jako video na youtube a když je tam nějaká "omáčka" okolo, tak buď se slovníkem nebo někdo poradí. Opravdu stojí za to se s anglickými návody poprat, ohromně se tím rozšíří možnosti. Určitě byste to zvládla.

      Vymazat
  3. Taky je tam mám uložené, už dlouho o nich uvažuji... Tak uvidíme... Chtěla jsem je plést z klubíček snů, která mi tu "přebývají", pro Evču, protože na projekt pro mě jsou krátké náviny... Snad se k tim dostanu...

    OdpovědětVymazat
  4. Helenko, tak ty se teda povedly! A myslím, že využiju akci Drops a objednám přízi, už bych je nejraději pletla teďka.
    Ráda bych se Vás zeptala na jeden starší příspěvek, mohla bych prosím poprosit o Váš email? Nikde ho nemůžu najít a nechci tp řešit v komentářích.
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, když si v pravém sloupci rozkliknete můj profil, měla by tam už být možnost kontaktovat mě emailem. Pokud jsem to teda nastavila správně... ;-)

      Vymazat