čtvrtek 1. září 2016

Háčkovaná taška



Tak jsem se zase po dlouhé době vrátila k háčkování. Byla to taková hurá akce, kdy jsem asi tak 25. června večer při brouzdání po Ravelry objevila návod na hezkou tašku, řekla jsem si, že by to byl pěkný dárek paním učitelkám ve školce na konec školního roku, objednala jsem přízi a pustila se do nich. Stihla jsem jen dvě, další dvě jsem dodělala přes prázdniny a předala včera.
Aby bylo dno pevnější, přidala jsem k základní přízi zbytky bavlny, co byly doma po ruce. Jednou je to Bomull-Lin, jednou Paris a ostatní nějaké no-name. Účel to asi trochu plní, ale úplně nej by byla bavlněná podšívka dovnitř.


Jak na tašku:

  • návod Daisy Field Market Tote najdete zdarma na Ravelry tady
  • příze Silky Touch od Himalaya, spotřeba cca 2.5 klubka, na dno spolu s libovolnou bavlněnou přízí
  • háček 6 mm
Aby se do tašky pohodlně vešel formát A4, což je moje kritérium "správné kabelky", trochu jsem si návod upravila. Začala jsem na 35 řetízkových ok, 9 řad vějířků, na ucha 50 řetízkových ok, vynechat 16 ok a v další řadě do každého ucha 60 krátkých sloupků.

Co se týká příze Silky Touch, ta se mi moc líbila, na omak odpovídá názvu. Každý, kdo sáhl na klubíčko, říkal, jak je příjemná. Je to dutinka vyplněná vláknem, takže má objem a přitom zůstává lehká a měkká. Hodí se na vzdušnější háčkované vzory letních topů a svetříků, na doplňky i na pletení.

4 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. tašky jsou moc krásné,hlavne ta modrá se mi moc líbí😊paní učitelky se mají😉

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké tašky. Také jsem háčkovala a do většiny jsem šila plátěnou vsadku, aby se tašky tolik nevytahovaly :o)).
    Hezké dny Helo.
    Ála

    OdpovědětVymazat