pondělí 30. června 2014

Drops mě zruinuje



V červenci, což je vlastně už zítra, začíná pravidelný výprodej Drops přízí, tentokrát těch bavlněných. Je to moje oblíbená a zároveň nenáviděná akce, protože "když je to tak levné", musím toho přece využít, udělat si zásoby, které pak ani nemám kam dát, o provětrání účtu nemluvě.
Tentokrát můžeme vybírat z Cotton Viscose, Cotton Light, Bomull-Lin, Safran, Muskat a Paris.

Cotton Viscose jsem chtěla na svůj vlnkový top, ale nevydržela jsem čekat na výprodej, takže ten už je na světě. Jestli hledáte letní přízi na nějaký luxusnější model, tahle by mohla být ta pravá. Velký výběr barev, efektní lesk, na první pohled krásný materiál.
Bomull-Lin, směs bavlny a lnu v přírodních barvách, budu kupovat pro kolegyni na klobouk a la slamák. Myslím, že by z ní mohl hezky držet tvar.
Potom přemýšlím nad Muskat. Letos bych chtěla k Vánocům nadělovat polštářky a na ně by se mi hodila. Jen těch barev, nemůžu se rozhodnout.
Paris je silnější bavlna. Mám ji doma v pistáciové barvě z loňského výprodeje. Ano, dostalo se na ni teprve teď, dělám z ní povlak na polštářek. A vrtá mi hlavou, jestli by z ní nebyly pěkné síťovky.

Jestli zrovna řešíte stejné dilema jako já, které příze koupit a co z nich udělat, vřele doporučuju několik odkazů výrobce. První je odkaz na návody z vybrané přze, ten určitě znáte. Jestli vám nedělá problém angličtina (případně ještě líp norština;-) ), zvolte si ji jako jazyk zobrazení stránek a návodů vám vyjede mnohem víc. Ne všechny jsou totiž do češtiny přeložené.


A ještě druhý odkaz na video, kde každou přízi zblízka ukážou, kousek z ní upletou a je pak snazší udělat si představu, jak ve skutečnosti vypadá. Když jsem na něj klikla poprvé, měla jsem pocit, jako kdybych objevila Ameriku.



Drops výprodeji zdar a dobře vyberte! :-)


5 komentářů:

  1. když já mám pocit, že nutně potřebuju všechny.....:/// :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Táňo, já objednala hned ráno, ale už teď mám pocit, že to do konce akce stihnu ještě jednou.

      Vymazat
    2. Pořád čtu chválu na tyto příze ,takže to nevydržím a taky objednám :-). Ještě nevím co budu tvořit tak si vezmu jen pár klubíček .Hlavně jsem zvědavá na Muskat

      Vymazat
    3. This looks beautiful, where can I find a pattern? Or what is the name of the stitch in English so I can look it up?

      Vymazat
    4. It is combination of puff stitch and front-post double chrochet. Here you can find the scheme http://helenkymotanky.blogspot.cz/2014/07/polstarek-s-obilnymi-klasy.html

      Vymazat