pátek 20. června 2014

Pecičkové pouzdro

Počasí dneska nic moc, tak vám zkusím rozjasnit den jednou krásnou přízí. Minulý týden jsem si u nás v galanterii koupila Bellu batik od Alize, neodolala jsem té parádní kombinaci barev, která mi připomíná zmrzlinu:-) Mimochodem tohle je nejspíš taky nějaká moje nemoc. Vždycky si vyberu melír, který se mi moc líbí, a pak vůbec nevím, co s ním. Všechno, co z něj uháčkuju nebo upletu, vypadá hůř než samotné klubíčko;-)
Naštěstí to tentokrát vyšlo a na první dobrou jsem se trefila do vzoru, který mě nadchnul a Belle moc sluší - bobble stitch.

 

Je trojrozměrný, pevný, ideální na pouzdra a obaly všeho druhu. Na fotkách jsem viděla i deky, čepice, šály, ale ty si umím představit jen dělané větším háčkem, jinak moc pružné a splývavé nebudou.


Vzor je velmi jednoduchý. Vzniká střídáním lícových řad krátkých sloupků a rubových řad s peckami, které se po uháčkování samy "vyboulí" na lícovou stranu. Pecka je tvořená čtyřmi dlouhými sloupky do jednoho očka a sháčkovanými. Můžete je dělat v řadách nad sebou nebo takhle o jedno očko posunuté, jako to mám já na schématu. Budou pak pěkně zapadat do sebe a krátké sloupky mezi nebudou ani vidět.

Já si vyrobila kosmetickou taštičku nebo spíš kapsičku. Překonala jsem se a všila jsem si do ní i zip, což obvykle moc ráda nedělám.



A teď asi půjdu vykoupit zbylé odstíny a budu pokračovat:-)

7 komentářů:

  1. Heli, hackovala jsi to jako jeden kus v celku a pak prelozila, nebo jako 2 casti a pak shackovala? Premyslim,co bude lepsi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ho dělané jako přeložený obdélník a shačkované po stranách.

      Vymazat
  2. Dobrý den.jak všíváte uzávěr?je na to někde návod abych se podívala jak na to?děkuji. :-) s pozdravem eva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Evo, návod na všívání zipu nemám, prostě jsem ho vzala, našpendlila obě půlky a v ruce přišila. Hledala jsem teď nějaký na netu a mému postupu odpovídá tenhle článek, jsou tam názorné fotky, můžete mrknout http://carriewolf.net/2011/07/08/how-to-insert-a-zipper-and-lining-into-a-crochet-purse-tutorial/. Nebo tady i s podšívkou http://www.allaboutami.com/post/62938425443

      Vymazat
  3. Dobrý den, moc pěkné :) hned mě to nadchlo a chci ho udělat sobě, mamce a jako dáreček kamarádce. Chtěla jsem se zeptat kolikátku háček jste použila? Mám jinou bavlněnou přízi hářek 3,5. Alize jsem se dočetla 1-3 háček.. A taky kolikátku zip jste všila je to 20cm? díky Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Katko, děkuju za pochvalu. Já háčkovala háčkem č. 3. Zip přesně nevím, to bych musela přeměřit. Vybírala jsem nejbližší rozměr, je o něco delší, než by bylo potřeba, kousek mám na jedné straně zahnutý dovnitř. Původně jsem jen zkoušela vzorek, taštička mě napadla až v průběhu, takže jsem nedělala hned od začátku nějaký šikovný rozměr, na který by pak pasoval zip ve standartní délce. Hela

      Vymazat
  4. krasne moc povedene,jen ja bych to asi ensvedla,pleteni mi jde ,ale hackovat neumim.

    OdpovědětVymazat