pátek 11. července 2014

Polštářek s obilnými klasy




Mám tu první vlaštovku ze slev na Drops příze. Sice už z těch loňských, ale co;-) Loni v létě jsem si koupila deset klubíček Paris na dětskou pletenou deku. Tu jsem ani nezačala dělat a pro přízi jsem teď našla nové uplatnění. Na internetu se mi zalíbil vzor, který jsem si pojmenovala obilné klasy, a použila jsem ho na povlak na polštářek. Spotřeba příze je dost vysoká, deset klubíček na deku se smrsklo na devět klubíček na polštářek 40*40 cm, ale nelituju. Je to první kousek do našeho nového obýváku. Teď už zbývá jen dostavět ten dům:-)



Jak na to:
Na polštářek 40*40 cm je potřeba 9 klubek příze Paris od Drops, odstín 39 (100% bavlna, 50g - 75 m), háček 5 mm a 4 knoflíky.
Potah je vlastně dlouhý obdélník o přibližné šířce 40 cm a délce 80 cm. Polštářek je do něj "zabalený", zapnutý na čtyři knoflíky, po stranách je potah sháčkovaný.
Začala jsem pěti řadami KS (knoflíková lišta), pokračovala vzorem podle schématu a skončila zase 5 řadami KS. Ve třetí řadě jsem vypracovala knoflíkové dírky. V mém případě stačilo 2 KS nahradit 2 ŘO. Potom jsem obě delší strany obháčkovala jednou řadou krátkých sloupků, potah poskládala do výsledného tvaru (knoflíkové lišty  se překrývají) a po lícové straně sháčkovala pevnými oky za zadní nitku krátkých sloupků. Tenhle způsob sháčkování používám ráda, vypadá úhledně a spoj je hezky plochý.

2 komentáře:

  1. Říkala jsem si, že zkusím udržet tvoje tempo ale je pro mne vražedné :o))) s taky nevím jestli bych kláskový vzorek zvládla. Ale do kruhové vesty jsem se pustila, již je hotová viz. můj poslední příspěvek. Moc zdravím a pěju pěkný víkend a samozřejmě se těším na další příspěvek :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale nepovídej:-) Moje háčkovací tempo je možná vražedné, ale zase pokulhávám v ostatním. Taky hezký víkend:-)

      Vymazat