pondělí 2. února 2015

Pletená sukně s norským vzorem



Další milník pokořen, upletla jsem svůj první norský vzor. Doufám, že budou následovat další a další. Vždycky jsem je obdivovala. Ještě v době, kdy jsem neuměla uplést vůbec nic a ani jsem nečekala, že se to někdy naučím, jsem si koupila vlnu na svetr s vyplétaným sedlem. Jako že mi ho někdo někdy uplete. No a teď to snad zvládnu sama, ani se mi tomu nechce věřit.
Abych si zas moc nefandila, uznávám, že jsem začala maximálně jednoduše - silná vlna, úzký pruh. Barevnost není zrovna tradiční, alespoň upoutá a nesleduje se tolik pletařská technika;-) Kdybyste mě viděli v průběhu práce, jak jsem pořád přemotávala na prst střídavě obě barvy... na příště budu muset na nějakém videu okouknout, jak plést z obou barev současně.
Jako základní návod mi posloužila sukně od Drops Design, jen jsem ji udělala delší, užší (díky, Péťo) a pas je přehnutý, abych mohla protáhnout gumu, kdybych při nošení zjistila, že sukně sjíždí dolů. Vyplétané hvězdy jsou z dětské Diany (říjen 2014). Protože se mi zdálo, že růžový melír v šedé zaniká, ohraničila jsem vzor ještě pruhy.
Dobře, že má být zima, pořádně ji užiju.

3 komentáře:

  1. Tak na norský vzor zatím sbírám odvahu. Krásný a moc povedený kousek.
    Díky za krásné stránky.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohunko, děkuju:-) Nad norským vzorem moc nepřemýšlejte a prostě ho na něčem zkuste. Já taky dlouho váhala, teď si říkám, že až moc dlouho, není na tom co řešit, jen trénovat.

      Vymazat
  2. Wow, tak sukně je sama o sobě parádní kousek. A norský vzor je ještě něco navíc. Bohužel mi pletení moc nejde.

    OdpovědětVymazat